keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Mielenkiintoinen sää

Tänään on jo sadellut aika lailla, nyt ulkona olisi kuivempaa, illaksi luvassa taas kovempaa sadetta. Sää on mielestäni älyttömän mielenkiintoinen puheenaihe, aivan liian aliarvostettu. Sää on peräti mielenkiintoinen osa luontoa, joka vaikuttaa voimakkaasti meidän jokapäiväiseen elämäämme. Ja jatkossa ilmeisesti aina vaan rajummin, kuin yhä useammin on yhä äärimmäisempiä sääoloja, huippuhelteitä kuukausikaupalla, hurjia myrskyjä, ennätyslumia jne.  Kunpa ne vain osaisi pääasiallisesti ottaa mielenkiintoisina kokemuksina, eikä pelottavina, elämää ja liikkumista hankaloittavina esteinä.


Hesarissa kerrottiin tänään, että ihmiset olisivat vähemmän huolestuneita ilmastonmuutoksesta kuin ennen. Aika yllättävää, kun ensimmäiset muutoksen merkit ovat jo aika voimakkaita, myöhemmistä puhumattakaan. Toisaalta hyvä, sillä eipä huolestuneisuuden tilassa pyöriskely asioita auta. Hyödyllisempää on todeta, että näin nyt on ja rauhallisesti miettiä, onko valmis asian muuttamiseksi jotain yrittämään ja tekemään.

Toivon, että itse olen lähitulevaisuudessa valmis muuttamaan valintojani (isoja ja pieniä) kestävämmän kehityksen suuntaan. Toivon myös, että olen yhä enemmän läsnäoleva siinä mielenkiintoisessa säässä, joka kulloinkin vallitsee.

1 kommentti:

eebu kirjoitti...

Palautteesi innoittamana käväisin täällä ja kyllä, kuten kommentoit, jaamme kirjoituksisssamme hyvin samanlaisia tuntoja. Tulen uudestaan paremmalla ajalla!

Hyvää tätä hetkeä!