Elämänkoulu

Elämänkoulu on pakollinen jokaiselle täällä maapallolla olijalle. Uskon (niin kuin kaksikolmasosaa maapallon väestöstä), että tänne synnytään paljon useammin kuin yhden kerran ja joka kerralla tullaan oppimaan lisää.

Tässä elämässä olen pääasiassa pyrkinyt oppimaan ja ymmärtämään lisää pohtimalla asioita ja lukemalla valtavan määrän erilaisia elämänkatsomuksellisia kirjoja (viimeisimpien joukossa mm. Eckhart Tollen Uusi maa). Osan kirjoista olen lukenut useastikin, eihän luetusta niin kovin paljon tahdo jäädä pysyvään aktiiviseen muistiin. Eikä kaikkea ole valmis aina heti tajuamaankaan. Itse asiassa kaksi saman kirjan lukevaa ihmistä lähes aina saavat kirjasta hyvin erilaisen kokemuksen, aina sen mukaan, mikä kummallekin juuri sillä hetkellä on tärkeää ja oleellista.

Tollen kirjan mukaan elämän tarkoitus ei olekaan jokin tuleva, hieno, valtavalla työllä saavutettava ihmeellisen ylevä päämäärä kaukana jossain tulevaisuudessa, vaan elämän tarkoitus ja päämäärä on aina  NYT yhden juuri sillä hetkellä käsillä olevan hetken eläminen tietoisen läsnäolevana.

 Tietoisesta läsnäolosta olen lukenut paljon muutakin mm. Yongey Mingyur Rinpochen kirjan Elämänilon salaisuus ja onnellisuuden tiede. Siinä kirjassa on paljon hienoja harjoituksia tietoiseen läsnäoloon. Lisäksi siinä on tärkeä ajatus siitä, että länsimaissa on yleensä ymmärretty väärin käsite Tyhjyys eli tila, jossa ei juuri sillä hetkellä ilmene mitään. Itämainen käsite pitää sisällään vapaan tilan, jossa minkä tahansa äärettömyyden loputtomasta runsaudesta on mahdollista ilmentyä eli siis vapaassa tilassa äärettömän runsauden kaikkien mahdollisuuksien jatkuvasti saatavilla olevan lähteen.