tiistai 31. toukokuuta 2011

"Mitä teit tänään tehdäksesi jonkun onnelliseksi?"

Positiivarien Ajatusten aamiaisessa oli tänään tuo kysymys tarinalla, että eräs äiti kysyi sitä aina lapsiltaan iltarukouksen jälkeen. Tykkään kovasti ajatuksesta, että tämä kysymys olisi meidän ihmisten tärkein kysymys siitä, miten olemme päivämme käyttäneet. Mitä teemme tänään tehdämme jonkun, jotkut ja jopa itsemme onnelliseksi?

Kuinka monta mahdollisuutta joka ikinen päivä sisältääkään siihen, että voi tehdä jonkun onnelliseksi! Enkä tarkoita, että minun pitäisi olla marttyyri ja sitä kautta luoda "onnellisuutta" toisille. On niin äärettömän paljon pieniä ihania asioita, joilla voi tuottaa onnea: aurinkoinen hymy, ystävällinen sana, pieni huomaavaisuus, auttava käsi tai myötätuntoisena kuunteleva korva, kun toisella on jokin elämän haasteista meneillään. Niin moni kaipaa nähdyksi tulemista, pientä huomiota, että joku osoittaisi: Hei, sinä olet tärkeä ja iloitsen siitä, että olet olemassa!

Ilon tuottaminen tuottaa itsellenikin mahtavasti iloa. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo! Taidanpa pistää tuon kysymyksen korvani taakse ja yritän sitä itseltäni kysyä mahdollisimman usein.***

14 kommenttia:

Leenamarketta kirjoitti...

Tuota kysymystä on välillä syytä pohtia. Huomaan, että kun tuotan toiselle iloa ja hänestä näkee sen tai hän itse sen sanoin minulle sanoo, se tuottaa minulle kaksinverroin onnellisen mielen.
Toivon että olen tuottanut iloa mm. ohikulkijoille, - istutin tänään pihalle upean värisiä kukkia.

Kiki kirjoitti...

Hienoa, Leenamarketta, että olet istuttanut upeita kukkia! Kyllä ne varmasti ohikulkijoiden päivää piristävät!

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa... Näinhän se on ja ihmisten onnelliseksi tai iloiseksi tekemiseen ei tarvita ihmeitä tai guru-tason metodeja, ne kumpuavat ihmisestä itsestään. Se, että aidosti välittää ihmisistä, ilman ennakkoluuloja, rikastuttaa omaa elämää varmasti enemmän kuin sen ihmisen, jolle suo hymyn tai jolle tuottaa aurinkoista onnea. Ihmisten onnelliseksi tekemiseksi ei tarvita vaurautta, älykkyyttä, kauneutta tai koulutusta, aito välittäminen ja halu olla läsnä juuri sillä nimenomaisella hetkellä riittää.

Kirjoituksesi on hyvin tarpeellinen monen lukea, itse asiassa kaikkien pitäisi lukea se uudelleen vähän väliä. Pienet asiat muuttavat maailomaa, tekevät ihmiset onnelliseksi ja muuttavat elämän siedettäväksi. Kiitos hyvästä kirjoituksesta.:)

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Pitsit sekaisin! Ja kiitos hienosta blogistasi, jonka lukeminen on aina yhtä kiehtovaa, yksi niitä toisille onnellisuutta tuovia asioita!

Karolina , Krystyna , Klara ♥ kirjoitti...

very nice blog.Serdecznie tervehtiä puola;)

Kiki kirjoitti...

Thank you!

leenuliini kirjoitti...

Tuo on todella hyvä ohje ajatella edes itsekseen illalla viimeiseksi, että miten pystyin kanssakulkijoita tänään ilahduttamaan.
Tosi hyvä kirjoitus Sinulta taas!
Oikein ihanaista sunnuntaita ja paljon onnenhetkiä elämääsi!

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Leenuliini! Oikein ihanaisia sunnuntai-hetkiä Sinullekin!

Valorun valakiat kirjoitti...

Tärkeä kysymys jota pitäisi kysellä useammin. Sinä teit minut onnelliseksi, antamalla oivaltavan kommentin kirjoitukseeni :)

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Valoru, oikein mukava kuulla!

Anonyymi kirjoitti...

Positiivarit tuo kyllä piristystä ja ajattelemisen aihetta päivään kuin päivään! :)

Kiki kirjoitti...

Näin on, Ms. Dreamer, Positiivareiden Ajatusten Aamiaista (ilmainen!) voi kyllä suositella kaikille!

Kaarnikka kirjoitti...

Tämä tekstisi teki ainakin minut onnelliseksi. Kahlailin blogiystävieni sivuja ja vanhempia tekstejä läpi ja löysin sivuiltasi tämän. Kiitos siitä :)

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Kaarnikka! Olen iloinen, että teksti onnistui ilahduttamaan Sinua!