lauantai 23. syyskuuta 2017

Helppo, mukava, hauskakin Läsnäolo-harjoitus !

Ihmisen mieli on normaalitilassa meistä useimmilla tavattoman levoton, kuin ylivilkas hemmoteltu pikkulapsi, koko ajan säntäilemässä milloin minnekin, pyöritellen itse keksimiään kauhu- ym. tarinoita. Ja kun mielensä antaa vapaasti olla sellainen, se pääsee helposti hallitsemaan koko "perhettä", koko minuutta epäkypsänä pikku-diktaattorina.

Ihmisen on kuitenkin mahdollista myös hiljentää ja/tai ohjata sitä ikuista tarinavirtaa. Erilaiset meditaatio- ja rentoutustekniikat ovat hyviksi koettuja menetelmiä, joista itse kukin voi etsiä parhaiten itselleen sopivan vaikkapa kirjastojen kirjoista tai erilaisilta kursseilta. Monenlaista olen itsekin lyhyesti kokeillut, mutta mikään ei oikein ole tuntunut olevan se "mun juttu". 😃 Silti joitakin niistä satunnaisesti käytänkin (tietysti säännöllisyys olisi paljon paremmin vaikuttavaa...). Siinä ohessa minulle on kehittynyt seuraavanlainen omatekemä läsnäoloharjoitus/rentoutus/meditaatio, joka saattaisi olla helppo ja mukava tapa sellaiselle aloittajalle (ja miksei muillekin), jonka on vaikea saada itseään noudattamaan kaikenlaisia tarkkoja sääntöjä. Ja joiden mieli (kuten minulla) ei ole lainkaan innostunut jatkuvasta palauttamisesta tarinoista takaisin kuhunkin noudatettavaan menetelmään. 😊

Helppo, mukava Läsnäolo-harjoitus:

Asetu mukavasti vaikka pitkällesi ja tee olostasi mahdollisimman mukava. Anna kehosi rentoutua ja mielesi rauhoittua sen verran kuin ne ovat siihen valmiita juuri nyt. Ala sitten rauhaisaan tahtiin pyörittää mielessäsi leppoisaa siansaksapuhetta, sellaista kuin vielä puhetaidoton täysin läsnäoleva pikkulapsi pyörittäisi. 👶 Anna sen virrata hissukseen vapaasti (tekadako-diiiiii... sept..suuuuh...tabu-haaa, venatuko..miiii-lamitosivaa.. aaa... :D). Voit olla luova juuri omalla tavallasi, jos vaikka lauleskelu tuntuu luontevammalta, niin siitä vaan! ☺ Tee tätä jonkin aikaa, jotta totut siihen. Anna myös hengityksesi olla täysin vapaa, anna sen virrata juuri sellaisena kuin se kulloinkin haluaa. Jos se tykkää taukoilla, ottaa erilaisia rytmejä, kaikki ok. :) 
Kun vauvaääntely alkaa sujua mukavasti, lisää siihen kehon kuuntelu ja anna itsesi havaita mikä kehosi osa milloinkin haluaisi tehdä jonkin pikkuruisen liikkeen. Kun sellaisen halun kehossasi aistit, anna liikkeen toteutua, juuri sellaisena ja sen pituisena, kuin se osa silloin haluaa. (Vaikkapa nenän nyrpistys, isovarpaan kääntelyitä, erilaisia ilmeilyjä, kehonosan painautuminen vahvemmin sänkyä vasten, hengityksen leikkirytmitys, sormen koukistus, pieni heijaus... mitä vain, mitä kehosta nautinnolla nousee.) 👋 
Jatka vauvapuhetta ja kehon inpulssien toteuttamista juuri haluamasi ajan. Nauti läsnäolosta samalla antaen mielellesi rauha kaikista tarinoista ja kehollesi rentoutunut tilaisuus tulla huomioiduksi ja toteuttaa itseään. 
Kun totut tähän, voit käyttää sitä missä vain, vaikka kävelyllä tai tiskatessa. :) 💃

Toivottavasti tämä antaa sinulle mukavan keinon pysyä helpommin nyt-hetkessä voiden mahdollisimman hyvin! 💗

*

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

I just could not depart your web site prior to suggesting that I really loved
the standard information an individual supply to your visitors?
Is gonna be again steadily in order to investigate cross-check new posts

Kiki kirjoitti...

Thank you for your comment, Anonymous! I didn't understand, what you wanted to say or ask.