keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Majakkana maailman merellä

Suurimmalla osalla maailman ihmisistä keskittyminen elämän jokapäiväiseen elämään sen usein hyvinkin haastavine ongelmineen vie kaiken huomion. On kuitenkin paljon ihmisiä, joilla on tarve myös etsiä itsestään ja elämästä jotain enemmän: kauneutta, sisäistä rauhaa, myötätuntoista rakkautta kaikkea kohtaa, tietoista läsnäoloa hetkessä. Luin jostain, että tälläiset ihmiset toimivat kuin majakoina. Kukin loistaa valoaan, auttaen ja opastaen esimerkillään ja olemuksellaan, muita ihmisiä näkemään oman reittinsä paremmin maailman karikkoisilla ja sumuisilla vesillä. Näyttäen, että elämässä on muutakin kuin pelkkä oma selviytyminen hetkestä toiseen.
Uskon että Sinäkin, arvostettu lukijani, olet yksi majakoista, tuskin muuten olisit lukemassa tätä. Majakkana olo ei ole aina helppoa, majakatkin tarvitsevat huolenpitoa ja tukea. Muistathan kuunnella itseäsi ja pitää myös itsestäsi niin hyvää huolta, että valosi pysyy mahdollisimman vahvana. Ottaa itse vastaan muiden majakoiden antama apu omalla paikallasi, majakoiden valo näkyy kauas ja heitä on kaikkialla: työelämässä, lähiympäristössä, blogeissa, joissa on levollisuutta, kauneudenetsintää, rakastavia ajatuksia. Sillä jokaisella valoa tuovalla ajatuksella ja teolla on merkitystä. Niin kuin jossain lukemassani sanottiin: juuri Sinä voit olla ainoa ja ratkaisevan tärkeä majakka juuri siinä paikassa ja sillä hetkellä, joka tuo ainoana valoa pimeään.

Kiitos kaikille teille, jotka olette valaisemassa meidän kaikkien yhteistä maailmaa! Kiitos ajatuksia ja kauneudenelämyksiä herättävistä blogeistanne, kiitos olemassaolostanne!

***

3 kommenttia:

mimmi kirjoitti...

Så många fina bilder du har här :)det var jätte kul att få titta på alla dessa vackra bilder här :)

ansu kirjoitti...

Kiitos itsellesi, että olet :)

-Asta- kirjoitti...

Kauniita ajatuksia, kiitos niistä. Kiitos valosta joka välittyy kirjoituksestasi.