tiistai 20. maaliskuuta 2012

Ihanimmin tässä hetkessä

- Mikä tekee tästä hetkestä aivan ihanan?

* Hetki voi olla ihana vain, jos siihen Pysähtyy läsnäolemaan (tuo koko huomionsa tähän hetkeen).

* Irtipäästäminen uskomuksista, että (muka) tarvitaan nyt jotain aivan tiettyä onnellisuuteen (vaikkapa jonkin vähemmän mieluisan poistaminen).

* Utelias ja kiinnostunut Tutkiminen mitä kaikkea tämä hetki sisältää ja sen pohjalta Luominen: iloa, hyvinvointia, rauhaa, onnellisuutta, rakkautta. Vain tämän yhden hetken verran. Kuunnellen kehoa: voi henkäistä ihanan rauhoittavan syvään, rentouttaa kehon osia joissa huomaa kireyttä tai kipua, astua joka askeleen nautinnollisen antaumuksella, jokaisessa eleessä ja ilmoille tuomassaan äänessä olla 100% luovasti mukana, säästelemättä, ilman varautuneisuutta. Koska se tuntuu niin hyvältä, on tässä hetkessä yhä suurempi ilo pysyä ja se saa luonnostaan jatkamaan samaa. (Tietysti se elämän pyörteissä välillä unohtuu, mutta aina on uusi mahdollisuus seuraavassa hetkessä, ihanaa.)

* Olo vain paranee ja sitten ajatus saman antamisesta myös muille alkaa tuntua todella puoleensavetävältä. Voi antaa vastaantulijan kohdatessa pehmeän luonnollisesti hymyn levitä korviin saakka. Ihan vain ilosta saada kokea tämä elämän ihmeellinen nyt-hetki ja vieläpä saada jakaa se jonkun kanssa! Voi vähän tutumpaa henkilöä koskettaa hellästi vaikka olkapäälle lämminhenkisten sanojen ja aidon läsnäolevan hymyn kera. Jos huomaa toisen tarvitsevan jotain apua tai ilahdutusta, voi yrittää auttaa, jos se toiselle sopii ja jos sen myös itse voi ilolla tehdä itseään marttyyriksi tuntematta.

* Jokainen hetki on suurenmoisen täynnä mahdollisuuksia luoda vähän lisää onnellisuutta. Nimenomaan luoda. Ja mikä onkaan ihanampaa kuin käyttää omaa ainutlaatuista luovuuttaan. Tuoda juuri tähän hetkeen tämän hetkisen inspiraationi mukaan hiukan lisää onnellisuutta (itselle ja/tai muille), ihan pienen helposti annettavan hitusen verran, eihän hetkeen enempää mahdukaan...  Kuinka hienoksi se tämän hetken, ja olon ja mielen saakaan! Kuinka ihanaksi nämä lisäonnellisuuden luomishetket saavat koko elämisen. Miten voisi tämän hetkensä, ja toisiaan seuraavien hetkien myötä koko elämänsä, enää paremmin ja ihanammin käyttää??!

Ja muistaa: Kukaan muu ei voi luoda samaa kuin Sinä!


***

4 kommenttia:

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Olla läsnä tässä ja nyt, lienee yksi ihmiselämän suurimmista haasteista. Ihminen on siitä erikoinen otus, että hetken merkityksellisyyden tai kauneuden ymmärtää usein vasta jälkeenpäin. Parasta se on kokea juuri tapahtuvassa hetkessä, kokea täysillä sillä mitään siitä ei saa mukaansa seuraaviin hetkiin. Muistot ovat kalpea varjo samoin sen miettiminen, olisiko pitänyt pysähtyä, olisiko sitä tai tätä.

Olet oikeassa hetken kauneus ja merkityksellisyys avautuu vain hetkessä kokijalle. Mukavaa viikonloppua ja alkanutta kevättä...:)

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Pitsit sekaisin! Olen viime aikoina saanut väkisinkin tuta, että "Joko opit olemaan läsnä hetkessä tai itket ja opit olemaan läsnä hetkessä"...;)
Onneksi löysin myös itselleni tavallista tärkeämmän oivalluksen liittyen tähänkin postaukseen, että: Pienimmänkin muutoksen (missä tahansa) luominen hyvään päin juuri tässä hetkessä on valtavan paljon parempi kuin sen toteutumatta jääminen! Tämän kun muistaa ja toteuttaa kaikkina niinä vaikeina hetkinä, niin niissä on paljon helpompi olla ja niistä eteenpäin selvitä.
Oikein ihanaa kevään jatkoa Sinulle, paljon upeita yötunnelmia ja hyvin toimivia tietokonetoimintoja!

Anonyymi kirjoitti...

Tähän hetkeen on hyvä pysähtyä, lukea tekstiäsi.

Elämän matkalla kertyy raskasta kannettavaa reppuun, silloin on hyvä pysähtyä tyhjentämään reppua. Se keventää oloa, antaa voimaa ja tilaa olla ja iloita tässä hetkessä.

Se mitä on ollut ja tapahtunut, ei voi muuttaa, myöntää että näin on käynyt. Sen voi löysätä mielestään viemästä voimavaroja, koska muutoin ei mikään muutu. Otettava ajatuksin uusi askel.
Noin olen itse kokenut.

Voimaa ja rohkeutta Sinun matkallesi!

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Anonyymi! Elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, eikä kaikki aina niin mieluista. Onneksi jokaisessa hetkessä on silti paljon mahdollisuuksia ja pienenkin asian tekeminen hyvän suuntaan tässä hetkessä on valtavan vahva voima.
Valoisaa kevään jatkoa Sinulle!