lauantai 24. maaliskuuta 2012

Pienen teon tärkeys

Pienimmänkin muutoksen tekeminen hyvään päin juuri tässä hetkessä, on aivan valtavan paljon parempi kuin sen toteutumatta jääminen!

Olen viime aikoina todella joutunut etsimään motiivia elämiseen, monesti olo on ollut niin epämiellyttävä ja tulevaisuuskin vaikuttanut olevan menossa pikemminkin huonompaan kuin parempaan päin. Eivätkä pelkät hyvät aikomukset ja hyvän tahtomiset kaikille ole riittäneet sitä muuttamaan, kirjatieto ja ajatukset eivät korvaa käytännön toimia. Näin ollen olen joutunut etsimään keinoja kyetä kohtaamaan todella olemassa oleva hetki niin, että se voisi tuntua enimmäkseen kohtuullisen kivalta ja tulevaisuuskin jotain lupaavalta. Eli siis tyypilliseen tapaani olen pohtinut, pohtinut ja pohtinut. Lopulta siitä syntyi edellisen blogitekstini
lisäksi tuo ylinnä oleva päätelmä ja se onkin tuntunut kantavan yllättävän hyvin. Kun olo tässä hetkessä on hankala, niin tärkeintä on TEHDÄ tässä hetkessä jotain, joka tavalla tai toisella tuo lisää hyvää maailmaan (vaikkapa syvä rauhoittava henkäys oman kehon hyvinvoinnin lisäämiseksi, hellä sana toiselle tai jotain yleistä hyvää). Sen teon merkitys on valtavan paljon suurempi kuin ensiajatukselta huomaakaan: itse teon positiivisen arvon lisäksi se auttaa tuntemaan mielen hyväksi, kun on tehnyt jotain hyvään johtavaa. Positiivinen mieli taas parantaa kehon hyvinvointia. Pieninkin hyvä teko saattaa toimia jollekin innoittavana esimerkkinä ja lähteä siitä lumipalloefektinä eteenpäin. Se teko on yksi tärkeä askel kasvattamassa omaan mieleen hyvään johtavaan tapojen ja tottumisten muotoutumista. Se muuttaa maailmaa hitusen hyvän suuntaan. Muitakin hyviä vaikutuksia varmasti on. 

Ei tekojen tarvitse olla suuria eikä asettaa mieleensä valtavia vaatimuslistoja, päin vastoin. Vain pienen pieni hyvän suuntaan johtava teko juuri nyt, tässä hetkessä. On se teko mikä tahansa, mitä juuri minä pidän juuri nyt hyvän suuntaan johtavana. Ei muuta. Ja silti valtava muutos. Maailma on sen jälkeen erilainen, kuin jos en tekisi mitään.

***

17 kommenttia:

hanne virtauksesta kirjoitti...

Kiitos kauniista, vaikuttavsta postauksestasi Kiki♥

Mirjam kirjoitti...

Pienet teot ovat niitä suurempia! Usein vaan jää huomaamatta.

Irja Viirret kirjoitti...

Hienoa, että löysit sen positiivisen pohjavireen, minusta tuntuu että kevät on niin rajun murroksen aikaa, että itseltäni salpaa melkein hengen ja masentaa sen takia ennen kuin kevät todella sitten tulee.. Ihana kuva:)

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Kiitos syvääluotaavasta kirjoituksestasi. Itse asiassa jokainen kirjoituksesi on niin syvääluotaava ja oivalluksia täynnä, että väkisinkin ne ohjaavat ajattelemaan omaa elämää ja tehtyjä valintoja.

Mielialakin sekä asenne ovat myös valintoja. Tämän kun huomasin vuosia sitten, avasin ovet omaan sisimpääni. Opin miten aito hymy, kosketus olalle, keskittynyt toisen kuuleminen, ne merkitsevät jotakin. Ne ovat myös niitä pieniä tekoja, jotka loppupelissä jotain merkitsevät, saattavat pitkällä tähtäimellä jopa muuttaa maailmaa hivenen paremmaksi paikaksi kaikille elää.

Itsestä välittäminen ja itsestä huolehtiminen sekä itsensä rakastaminen, niistä lähtee kaikki. Kun rakastaa itseään, kykenee rakastamaan toisia ihmisiä ja maailmaa, nauttimaan elämästä, pienistä askelista eteenpäin ja toteuttamaan omaa elämänkaartaan.

Opin myös sen, kantapään kautta, että en enää jätä sanomatta sitä, että joku ihminen on minulle tärkeä. Ystäville kerron heidän tärkeydestään kun vaistoni työntää sanat suuhuni ja aika on juuri oikea, vaikka raitiovaunussa ruuhka-aikaan. Läheisille olen kertonut ja kerron koko ajan miten he tekevät minusta sen, joka olen ja miten paljon heistä välitän ja heitä rakastan.

Ja kaikki tämä tosiaan kantapään kautta opittuna. Onneksi elämässä on mahdollisuus oppia koko ajan lisää, muuttaa suhtautumistaan ja asenteitaan, tehdä oikeaa ja aitoa hyvää.

Huomaatko, näin kirjoituksesi minuun vaikuttaa, sanoja tulee tulvimalla. Kirjoituksesi viimeinen kappale kiteyttää kaiken. Pienistä puroista... Kaunista viikonloppua ja tosiaan, kiitos vielä kerran ajatuksia herättävästä kirjoituksestasi...:)

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Hanne ja Mirjam! Tuntui tosi kivalta, että tähän postaukseen tuli näin monta kommenttia! Välillä olen vähän kokenut, että taidan vain toistaa itseäni kuin papukaija ja ettei juuri kukaan koe, että minulla olisi enää olennaisesti uutta sanottavaa. Paljon kiitoksia ja ihanaa viikonloppua teille!

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Mustis! Kevät on valtavan vahvaa aikaa. Eilen oli melkein lumetonta ja nyt, puut ovat lumikuoressa ja piha-asfaltin lumessa näkyy hyvin mistä minne ihmiset ovat kävelleet.
Mutta valoa joka päivä lisää!

Marmustoi kirjoitti...

Hienoja ajatuksia. Huonoina hetkinä tekeminen on todella tärkeää. Usein se tulee vain valitettavasti hukattua jonninjoutavaan puuhailuun, joka vie ajatukset pois Siitä Tärkeimmästä.

Kiki kirjoitti...

Olen tosi iloinen, jos koet kirjoitukseni noin, Pitsit sekaisin! Ihanaa, jos ajatuksistani löytyy jotain antoisaa.
Itse löydän Sinun kirjoituksistasi (ja niitä upeasti tukevista kuvituksistasi) aina paljon ajatuksen aihetta. Ihailen myös kovasti rohkeuttasi kohdata todella ihmisiä (itselläni on vielä iso arkuus uskaltaa ottaa kontaktia vieraisiin, jotenkin pelkään negatiivista palautetta) ja myös uskallustasi liikkua öisin ulkona nauttimassa luonnosta.
Oikein ihanaa kevään ja yllättävän lumipäivän jatkoa Sinulle!

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Marja Leena! Olen nyt todella huomannut hyvän suuntaan johtavien pienien tekojen tekemisen tärkeyden, erityisesti ahdistavina hetkinä. Hämmästyttävä vaikutus! Elämä ei siis olekaan pelkkää teoriaa...! :)

Liplatus kirjoitti...

Kiitos tähän hetkeen pysäyttävästä sanomastasi.

Jokainen hetki on tärkeä, elämä ei ole itsestään selvää.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Liplatus! Elämä ei todellakaan ole itsestään selvä, eikä myöskään se että asiat pysyisivät vakiona, vaikka paljolti niin jotenkin olettaa olevankin.
Meillä on vain hetkiä, tehdään niistä niin ihania kuin suinkin mahdollista, itsellemme ja muille!

Valorun valakiat kirjoitti...

Ihana kirjoitus Kiki. Pienelläkin teolla on paljon vaikutusta, niin totta. Vähän moilosellaan ollessa, olo paranee huomattavasti jos tekee jotain pientä hyvää toiselle tai itselle.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Valoru! Ihanaa aurinkoisen päivän jatkoa Sinulle!

Mirjam kirjoitti...

Tällaisa kirjotuksia tarvittaisiin enemmänkin.

Juuri ne pienet teot ovat niitä tärkeimpiä Olen myös tullut siihen tulokseen, että se meidän halumme tehdä suuria tekoja saa aikaan sen ettei niitä pieniä tekoja tule tehtyä.

Mukavaa päivän jatkoa

Kiki kirjoitti...

Kiitos paljon, Mirjam!
Toivotaan, että opimme tekemään jotain pientä hyvän suuntaan vievää, mitä tahansa, aina juuri nyt. Ainakin olen viime päivinä tehnyt monia pieniä hyviä asioita terveyteni eteen, lopultakin! :)

Ihanaa illanjatkoa Sinulle!

Netta kirjoitti...

Kiitos! Sait puettua sanoiksi jotain oikeasti hyvin merkittävää. Itsekin painiskelen samantyyppisten tunteiden kanssa.

Kiki kirjoitti...

Kiitoksia paljon, Netta!