tiistai 14. helmikuuta 2012

Ole ystävä myös itsellesi

Hyvää ystävänpäivää kaikille! Toivottavasti rakkaus ja kiitollisuus täyttää sydämenne! Vaikkei olisi yhtään ystävää, voi onneksi aina löytää aihetta olla kiitollinen ja rakastaa.

Muistathan olla hyvä ystävä myös itsellesi? Se tahtoo niin usein unohtua ja sitten tulee mielessään jatkuvasti pyöritettyä kielteisiä nauhoja, itsensä (ja osiensa) vähättelyä ja tuomitsemista. Hölmöintä mahdollista puuhaa maailmassa! On jo korkea aika meidän uusia ne nauhat, kuinka paljon ihanampi olo onkaan, kun on kaikessa oman itsensä tukena, arvostaa kaikkea itsessään ja kannustaa jatkuvasti. Ja kun oma olo paranee, niin sitten on niin paljon helpompi olla rakastava myös muille, silloinkin kun se ei ole ihan helppoa toisen pahan olon purkautuessa ilmoille.

Itsensä tukeminen kannattaa aloittaa aina jo heti herätessä ("kiitos kädet ja jalat, että pääsen liikkumaan, kiitos, että saan tälläisenä ainutlaatuisena kokonaisuutena herätä kokemaan uuden ainutkertaisen päivän, ihanaa, että olen oppinut kannustamaan itseäni, kiitos tunteeni ja ajatukseni kaikesta opastuksesta ja mielenkiinnosta, jota tuotte elämääni. Jne...") ja jatkaa päivän mittaan ja illalla nukkumaan mennessä muistaa kiittää myös kaikkia osiaan kaikesta siitä mitä on saanut kokea ("kiitos myös osille, jotka ovat kipuilemalla osoittaneet rakastavaa halua auttaa minua muuttamaan vahingollista käyttäytymistäni. Niin, tänäänkin olen toiminut ja ajatellut ajoittain hyvinkin rakkaudettomasta, kiitos, että alan huomata sen ja voin sitä muuttaa. Kiitos, että jokainen meistä saa erehtyä, että olemme jokainen samalla lailla vasta opettelemassa. Kiitos, että olen etsinyt elämääni kaiken tämän, josta saan nauttia nytkin nukkumaan mennessäni. Minä rakastan Sinua, minä! Olen ainutkertainen ja ihana! Jokainen osani on upea juuri sellaisena kuin se on! Jne..."). Niinä hetkinä päivän mittaan, kun vanhat nauhoitukset pyrkivät päälle eli olo on kurja, on erityisen tärkeä pysähtyä tukemaan itseään ja näkemään itsessään hyvää.

Kukaan meistä ei ole täydellinen, olemme silti jatkuvan oman rakastavan tukemme ja kannustuksemme arvoisia!Ihanaa ystävänpäivää Sinulle!

***

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa Ystävänpäivää Kiki !!
Olet aivan oikeassa, että on oltava myös hyvä ystävä itselleen. Näin täytyy olla, jotta voisi olla sitä myös toiselle.
Ihana koira kuva !

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Mini! Hyvää ystävänpäivää myös Sinulle!

Pahoittelen blogieni tämän hetkistä kuvaongelmaa, asia korjautunee jossain vaiheessa jatkossa.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Olla hyvä myös itselle, siinä on oppi, jonka oppii usein vasta kipeiden kokemusten jälkeen. Mutta oppii, ja se on tärkeintä. Kiitos ja hyvää ystävänpäivää myös sinulle...:)

Anonyymi kirjoitti...

Viisaita sanoja!

Hyvää ystävänpäivää sinulle Kiki! ♥

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Miiwi!
Hyvää ystävänpäivää Sinullekin!

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Pitsit sekaisin!
Kaikkea hyvää Sinulle!

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Anonyymi! Siinä olen samaa mieltä kanssasi, että juuri noin tulisi olla kuin sanot ja monessa yksittäisessä ihmissuhteessa niin onkin. Mutta ei noita unohdettuja miljoonia olisi, ellei tilanne olisi niin kovin monen kohdalla toisin...

Kiki kirjoitti...

Anonyymi, tekstisi hävisi jonnekin julkaisun yhteydessä. Haen sen tuolta jostain syövereistä ja liitän tähän:
"Tärkeä kirjoitus. Sen halusin sinulle sanoa, että ei ihmisten välinen kanssakäyminen ole kuin kaupankäyntiä, vaihtoa. Jokainen toisen ihmisen seurassa vietetty hetki on jakamista, yhdessä olemista, kuuntelemista, puhumista. Tälläiset hetket ovat itsessään arvokkaita eikä niitä pidä laittaa puntarille sen mukaan, että miten paljon kullakin mitäkin annettavaa. Läsnäolo riittää! Tsemppiä sinulle!"