maanantai 13. syyskuuta 2010

Kuinka avoin ja inhimillinen?

Maailmassa tarvitaan lisää inhimillisyyttä ja ihmisten välistä avoimuutta. Kuitenkin niin tietokoneverkossa kuin muuallakin on lähes aina ihmisiä, jotka eivät ole vielä löytäneet parempaa tapaa purkaa sisäistä suurta pahaa oloaan kuin syytää myrkkyä muita ihmisiä kohti. Tuskin se heitä paljon helpottaa ja muille se tekee inhottavan olon, kun hyvää tarkoittava asia liataan. Ja niin usein sitten saattaa moni hieno hanke kaatua siihen jonkun onnettoman ilkeilyyn.

Haluaisin silti opetella suurempaa avoimuutta ja läheisyyttä ihmisten kesken. Jos ihminen koko ajan toimii pelosta käsin, niin ei pian voi enää nauttia yhtään mistään koko elämässä. Ja jos koko ajan keskittää huomionsa ennakoimaan jotain mahdollista vaaraa, niin sellainen ajattelu- ja toimintatapa jää pian pysyväksi  ja olo on sitten enää tosi harvoin hyvä (tämä on tullut itse koettua, nyt opettelen siitä pois).

Silti lienee syytä pitää mielessä, mitä avoimeen verkkoon laittaa. Toivon, että se, mitä tänne laitan, tuottaisi iloa ja valoa mahdollisimman paljon. Ottaisin mielelläni vastaan (neutraaleja ja) positiivisia kommentteja.

Ei kommentteja: